Vés al contingut

NG de Sineu reclama que per exigència lingüística i dignitat cívica s’esborrin les pintades fetes al poble

29/des./2011

Noves Generacions del Partit Popular de Sineu va iniciar ahir una campanya de denúncia pública contra els autors de les diverses pintades fetes a diferents indrets del poble que, sense cap dubte, degraden l’imatge de Sineu i demostren un nul respecte al nostre patrimoni comú i als drets dels sineuers.

Segons la presidenta de l’organització juvenil, Laura Montenegro, “és tan condemnable fer pintades als nostres pous públics demostrant l’amor que hi pot haver entre adolescents, com els graffitis catalanistes que amenacen a l’institució del president del govern amb la lluita des de l’ombra”. Segons Noves Generacions és molt degradant per a Sineu que apareguin aquest tipus de graffitis en un poble en el que fins aleshores hi havia hagut un respecte cap al patrimoni local i la propietat privada dels sineuers.

Els joves del Partit Popular de Sineu troben hipòcrita que una organització catalanista com és Voltor Negre, que en el seu postulat ideològic afirma defensar la no opressió de les llibertats individuals i col·lectives, ataqui la propietat privada d’un sineuer innocent per fer les seves reivindicacions. Així mateix, Noves Generacions considera patètic que la mateixa organització, que lluita per la consecució d’uns “Països Catalans” i per la defensa de la llengua catalana, faci les seves reivindicacions, ni més ni manco que cometent tres faltes d’ortografia en una única frase escrita en la llengua pròpia.

Per altra banda consideren lamentable que els Maulets emprin el mobiliari públic per convocar la ciutadania a la manifestació del 31 de desembre. Per això, els joves del Partit Popular sineuer proposen als Maulets que per convocar la ciutadania facin els graffitis a les façanes de les seves llars, enlloc de al mobiliari urbà, que és de tots els sineuers, i que en aquests temps de crisi s’ha de conservar encara més amb l’ajuda, evitant-ne la seva degradació. 

Vists els fets, Noves Generacions de Sineu reclama als autors d’aquestes incíviques pintades que per dignitat cívica i exigència lingüística esborrin el mal fet, o que en tot cas, es cerquin els culpables per a que paguin les despeses de reparació del patrimoni sineuer, tant privat com públic.

6 comentaris leave one →
 1. 30/des./2011 3:30 pm

  una mostra de la falta d’inmersió i aprenentatge de la nostra llengua, que ara amb vosaltres al poder crec que no millorareu. Me entendeis?

 2. cuec permalink
  31/des./2011 4:56 pm

  Aquesta és una mostra més del nivell cultural que tenen aquestes organitzacions que rebutgen l’identitat pròpia mallorquina i que embruten els nostres pobles i ciutats. Arruix!

  Des de Palma, enhorabona joves, amb dos collons. Enhorabona presidenta, segueix endavant.

 3. 31/des./2011 5:16 pm

  Perejoanjaume2011, “te entendemos”. Per cert, entendéis du accent.

  En referència a l’indirecta sobre la qüestió lingüística destacar dues coses.

  En primer lloc, com a lector diari del dBalears, destacar que pensava que en aquest diari primava la professionalitat periodística a la parcialitat política. Indignat és veure com en un diari el titular diu que es “margina el català a les institucions” i que “deixarà de ser oficial”, i en la lletra petita llegir “català i castellà seràn ambdós cooficials”.

  I en segon lloc, en referència a PSM, STEI i agregats, demanar-los perquè odien tant que els poders públics confereixin a la ciutadania més llibertats individuals, com és poder dirigir-se a les institucions en qualsevol de les dues llengües oficials.

  (Recalcar que les reformes legislatives empreses pel Govern Bauzà equiparen els dos idiomes cooficials a l’administració, i que qui opositi a funcionari cara al públic requerirà el català com a requisit. Per moltes mentides que vengui el sector nacionalista).

  El més important en aquest comentari. Enhorabona presi per aquesta iniciativa! Seguiu endavant!

 4. 31/des./2011 5:17 pm

  Bones festes i bon any 2012!

 5. ngsineu permalink*
  04/gen./2012 12:28 pm

  cuec? mÈc !

 6. Laura Montenegro permalink
  04/gen./2012 12:43 pm

  Es vergonyós veure com la gent siguin dels ideals que siguin, embruti d’aquesta manera el nostre poble… Es tracta d’un fet incívic on s’atempta contra tots els sineuers.
  Només esper que no es tornin a repetir les pintades siguin del caire que siguin.
  Anims i endavant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: