Vés al contingut

QUÈ ÉS NG?

Noves Generacions és l’organització juvenil del Partit Popular. L’àmbit d’actuació és tota Espanya existint estructures en totes les comunitats i ciutats autònomes, províncies i illes, a més d’existir una agrupació europea d’associacions, la Youth of European People’s Party, en la qual hi són NNGG i la Unió de Joves Demòcrates de Catalunya. A Sineu existeix Noves Generacions des de fa més de vint anys, estant alguns d’ells aturada, l’organització ha près de nou l’activitat en fa dos. La nostra ideologia es basa en els postulats del Centre Reformista Liberal.

La missió i projecte primordials de Noves Generacions és promoure la participació dels joves en la vida política, defensant i impulsant valors i principis, i contribuint al desenvolupament de la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears. Comptem amb al voltant de 70.000 afiliats arreu d’Espanya, el que es tradueïx en el 65% dels jovent que milita en política, dels quals més de 1.500 són de les Illes Balears.

A Sineu som la única associació juvenil política, comptant amb més d’una quinzena d’afiliats. Al principi, l’edat per a formar part de l’organització estava compresa entre 18 i 28 anys, encara que posteriorment es va ampliar a l’interval de 16 a 28 anys.

D’acord amb els nostres estatuts i ponència política, les finalitats de Noves Generacions són les següents:

a) Promoure com valors fonamentals en els joves espanyols la Llibertat, la defensa dels Drets Humans i la Democràcia, així com el respecte i la tolerància a totes les ideologies democràtiques.

b) Fomentar la participació dels joves al servei d’una societat democràtica dintre de l’Ordenament Constitucional.

c) Difondre i defensar el projecte polític que representa el Partit Popular.

d) Articular i canalitzar la política en matèria de joventut del Partit.

e) Mitjançant un programa de formació contínua, proveir la incorporació al Partit Popular de joves amb vocació.

f) Promoure la plena participació dels joves en les tasques del Partit Popular i en les institucions representatives de l’administració.

g) Formular programes d’actuació al servei de la societat espanyola en la millora de les seves condicions de vida i en nom del seu progrés, perquè siguin assumits i defensats pel partit Popular.

h) Ordenar la seva activitat en la defensa de la identitat de les Illes Balears i el conjunt d’Espanya , inspirada en el principi de solidaritat entre les comunitats autònomes, com a garantia i reconeixement de la seva unitat i caràcter plural.

i) Revitalitzar la confiança dels ciutadans, especialment els joves, en les institucions i en els partits polítics, com instruments necessaris de progrés per a augmentar les oportunitats i el nivell de benestar dels espanyols.

j) Contribuir al desenvolupament del patrimoni comunitari entre els joves espanyols, i treballar en la difusió i defensa de l’acció i posició internacional del Partit Popular, especialment respecte a les relacions europees, transatlàntiques i iberoamericanes.

k) Fomentar la participació social de NNGG augmentant la seva presència en diferents àmbits i organitzacions com eines per a articular actuacions específiques i promoure la seva acció política.

En el present any 2009, Noves Generacions celebra el seu 30 Aniversari amb tota una sèrie d’actes a nivell insular o provincial i regional, que culminaran amb una Gran Convenció Nacional a Madrid el mes de setembre.

Per altra banda s’ha de destacar que NNGG és més que la branca juvenil d’una organització política és un grup d’amics, una comunitat on coneixes gent del teu voltant amb les teves mateixes idees i inquietuds, una època de la vida on s’assimilen valors, i sobretot un club de joves on vius moments especials polítics com actes reivindicatius, congressos, campanyes i debats, però també lúdics, com les ponències nocturnes o les escoles d’estiu, on et relaciones amb joves de les altres illes que són com tu. Sense dubtes, una experiència excepcional.

 

A %d bloguers els agrada això: